Mageia LiveCD käivitamine 7 sammuga

Tule ja proovi toredat arvutikeskkonda Mageia LiveCD abil. LiveCD on just mõeldud proovimiseks ja tutvumiseks, see ei jäta mingeid jälgi sinu arvutisse ega loomulikult muuda ka mingeid andmeid ega seadistusi olemasolevas süsteemis. Loomulikult on kõik võimalused ka uue süsteemi paigaldamiseks, aga seda juba siis kui oled seda ise soovinud.

Proovi julgesti!

Järgnevalt väike pildiline õpetus Mageia 2 Live CD käivitamiseks

Sisesta CD või mälupulk arvutisse, ning tee arvutile ümberlaadimine ehk restart. Mõne aja möödudes ilmub järgmine pilt, mis näitab, et   Mageia on asunud tegutsema. Mingil hetkel on ekraan lihtsalt must, aga see on normaalne, kuna toimuvad algkäivituse protsessid. Juhul kui arvuti ei alusta alglaadimist CD seadmelt või mälupulgalt, tuleb see seadistada vastavaks arvuti alglaadimise programmis BIOS. Biosi seadistamise juhendi oma arvuti kasutusõpetusest või sisestad märksõna BIOS koos oma arvuti võimalikult täpse margiga google otsingu aknasse.

Kuidas saada CD või vastav mälupulk, loe juhendite alt.

Oota rahulikult, kuni ilmub järgmine pilt.

See on avapilt, millele jõudes tuleks koheselt valida funktsiooniklahviga F2 keelevalik, mis seadistab automaatselt ka muud koha ja klaviatuuriseadistused Eesti keskseks. Kui siia pikemalt seisma jääda, ilma midagi vajutamata, käivitub automaatselt ingliskeelne versioon ja seadistamisel on vaja rohkem seadeid täpsustada ja muuta Eestile kohasemaks.

Kui oled eeltoodud ekraanilt valinud Eesti, siis peaksid edasi juba saama suhelda meie oma emakeeles.

Siit vali Mageia 2 laadimine.

Tähelepanu, kui valid Mageia 2 paigaldamine, siis ei ole tegu enam demonstratsiooniga, vaid asutakse süsteemi sinu arvutisse paigaldama.

Edasi toimub juba seadistamine. Kõik seadistused on sinu eest eelvalitud ja jääb vajutada vaid Edasi nuppu. Kui alul jäi Eesti seadistused valimata, siis nüüd tuleb siin menüüdest Eestile vastavad seaded ise üles leida.

Edasi.

Siin tuleb nõustuda litsentsitingimustega. Tegu on vaba tarkvara litsentsiga, millega nõustumine ei tekita sulle mingeid kohustusi ühegi osapoole ees. See litsents lubab Mageia tarkvara vabalt kasutada.

Kontrolli pakutava kellaja vastavust tegelikuga. Vajadusel märgi õige aeg. Siinne eelvalik ei pruugi olla õige, mis sõltub sinu arvuti sisese aja määrangutest. Sellega peaks seadistamine olema lõppenud. Edasi toimetab Mageia juba ise

Kui näed järgmist pilti ja sisselülitatud heli korral kuuled ka iseloomuliku heli, siis on Mageia valmis tööks ja demoks.

Töö alustamine käib peamenüüst, mis asub all vasakus nurgas, vajutades Mageia logole.

Head proovimist.

Hoiatus! Kõik andmed, dokumendid ja seadistused säilivad, kuni demoversioon on töös. Kui tegid midagi väga olulist, mida soovid kindlalt säilitada, siis salvesta see välisele andmekandjale. Nagu alul sai öeldud, demo režiimis mingeid jälgi arvutisse ei jäeta. Andmed, seadistused ja lisaks paigaldatud programmid säilivad ka kui enne väljumist teed Mageia paigalduse oma arvutisse. Enne tutvu kindlasti mageia paigaldamise juhendiga, kus on kirjeldatud ka selelga seotud ohud.

Hoiatus: Enne paigaldamise alustamist tee Sulle tähtsatest ja vajalikest andmetest (dokumendid, pildid, muusika jms) koopia. Paigalduse ajal võivad need kaotsi minna. Andmete rikkumise eest Mageia ei vastuta.

 

 

Kommentaarid

Sellel sissekandel puuduvad kommentaarid.

Viited

Viited sellel sissekandele puuduvad.

Lisa kommentaar

Nõutud

Nõutud

Valikuline