Mageia 1 on väljas

Mageia 1 kohandatud töölaudMageia kogukond teatab uhkusega, et täna ilmus meie esimene väljalase Mageia 1, mis on nüüd kõigile vabalt allalaaditav ja kättesaadav.

Inimesed, kes soovivad seda aega viitmata järele proovida, võivad valida sobiva versiooni ja selle endale tõmmata allalaadimiste leheküljelt.

Mis teeb Mageia eriliseks?

Mageia keskmes seisavad inimesed – inimesed, kes teevad Linuxi distributsiooni Mageiat, ja inimesed, kes seda kasutavad. Meil on suurepärane kogukond ja meile meeldib seda suurendada meie kasutajate arvel: need, kes meiega liituvad, aitavad meil Mageiat veel paremaks muuta.

Mageia puhul tuleb kõnelda tehnilisest oivalisusest – me taotleme oivalisust ja sestap on Mageia inimeste päralt parimad arvutikogemused. Olgu tegemist programmeerija või tudengiga, ärikasutaja või süsteemiadministraatoriga – kui te vaid oma arvutit kasutate, soovime meie, et see oleks teie parim kogemus. Proovige Mageia 1 ja veenduge ise.

Mageia puhul tuleb kõnelda kvaliteedist – meie väljalase lubab olla nii kindel ja täiuslik, nagu oli seda parimatel päevadel Mandriva; lõppeks on see ju meie pärand.

Mageia puhul tuleb kõnelda avatusest – me püsime kindlalt avatud lähtekoodiga tarkvara ideaalide juures, me oleme avatud uutele inimestele ja ideedele ning ka meie kogukonna valitsemine käib avatult ja avalikult.

Mageia on rahvusvaheline – meie kogukond koosneb inimestest kogu maakeralt, kes aitavad panna Mageia “rääkima” paljudes keeltes. Mageia struktuur ja kindel tuginemine kasutajate kogukonnale on juba praegu andnud suurepäraseid tulemusi.

Mageia puhul tuleb kõnelda mitmekesisusest – Mageia pakub ja hooldab väga erinevatele kasutajatele mõeldud rakendusi, mis ulatuvad mängimisest ja muusika kuulamisest reaal- ja inseneriteaduste rakendusteni.

Mageia puhul tuleb kõnelda tasakaalust – me püüame säilitada tasakaalu arendustöö esirinnas liikumise ja stabiilse arvutikasutamise kogemuse vahel.

Miks võiks valida Mageia?

Peale selle, et tegemist on lihtsalt vaimustava distributsiooniga? Meil on suurepärane kogukond ja me areneme aina paremuse poole. Me hoolime üksteisest ja seeläbi püüame ka hoolitseda selle eest, et meie kasutajate kogemused oleksid parimad. Me soovime meelsasti näha teid oma kogukonnas ning näeme selle nimel ka vaeva, et Mageia paigaldamine oleks muretu ja kasutamine lihtsalt lust ja lillepidu.

Meie eripära? Me tugineme läbinisti kogukonnale, millest järeldub nii mõndagi. Meie organisatsioon on kogukonnapõhine: mitte ükski äriettevõte ei saa dikteerida, millise suuna peab Mageia võtma – teil kui Mageia kasutajatel on distributsiooni tuleviku osas palju suurem sõnaõigus kui kellelgi teisel.

Hiiglaste õlul seistes

Meie arendajad, pakendajad, kaastöölised, tõlkijad ja testijad on näinud tohutult vaeva, et Mageia 1 saaks õigeks ajaks valmis. Me teame, millist imelist tööd on teinud Mandriva, KDE, Linuxi kerneli, FSF ja paljude teiste projektide ümber koondunud inimesed, ning oleme südamest tänulikud kõigile, kes on kirjutanud suurepärast tarkvara, millele Mageia võib kindlalt tugineda. Me soovime seda teha ka edaspidi ning muuta Mageia nii heaks, kui me seda vähegi oskame ja suudame.

Kommentaarid

  1. Trinidad and Tobacco 1. juuni 2011

    Kogu lugapidamise juures inimeste vastu, kes on näinud vaeva vaba tarkvara arendamisega ja linuski värgi edendamisega meie kuningriigis, pean ma ütlema, et ei saanud selle jutu põhjal vastust ühelegi küsimusele, mis mulle huvi pakub. Mille poolest see Mageia värk teistest linuski distriodest eristub ja mis põhjusel peaksin ma seda kasutama hakkama?

    “Me hoolime üksteisest” jutt jätab üpriski juustuse mulje ja ma ei kujuta küll hästi ette, et keegi sellist kommertslikku ninnu-nännu juttu siit lugeda tahaks…

    Nii et minu tagasihoidlik soovitus oleks – jätke see roosamanna tekst kõrvale ja ütelge lihtsalt, mis on asja uba ja mida kasulikku minusugune vana debiani tont sellest Mageia värgist saaks. Praegu pean ma võtma lahti google lehekülje ja hakkama sealt tarkust taga nõudma, mis muudab antud lehekülje üsna mõttetuks või mis.

    • jaanus 2. juuni 2011

      Tänud reageerimast. Sisuliste juttudega üritame ka järjele jõuda. Ei tasu kogukonna esimese töötulemusest põhjustatud rõõmuhõiset veel pahaks panna.
      Hästi lühidalt võib tehniliselt kosta järgmist:Mageia on Mandriva Linuxi edasiarendus, mida toetab kogukond. Eesmärgiks on vaba, turvalise, stabiilse ja jätkusuutliku arvutikeskkonna pakkumine. Mageiasse on haaratud kogu viimase 12 aasta jooksul Mandriva Linuxi arendamisel saadud positiivsed kogemused ja oskused. Mageiast võiks kujuneda kogukonna põhine distro rpm maailmas, analoogselt Debianile deb poolel. Mageia toetab kõiki klassikaliselt tuntud töölaudu, KDE, Gnome, LXDE ja ka muid väiksemaid.
      Mageia eelis saab kindlasti olema algajale linuxi kasutajale just oma lihtsuse ja graafiliste töökeskkondades suurte seadistusvõimaluste poolest. Ehk siis neile ,kes veel käsureaga väga kodus ei ole. Kui oled juba kogenud Debiani kasutaja, siis Sind enam eriti millegagi ei üllata tõesti. Lisaks on suur rõhk pandud eestindusele, seda küll rohkem KDE töölaua osas.

Viited

Viited sellel sissekandele puuduvad.